Koninginneoord

Beschrijving

Verkaveling van de hand van Robert Schuiten, uitgebouwd in 1960 op gronden in het bezit van de architect. Centraal in de gemeente gelegen, vlak ten oosten van de Ring rond Brussel. Veertien woningen waarvan er vier twee aan twee gekoppeld zijn, sterk gelijkend op de woningen van Residentiepark Schone Lucht en het wijkje aan de Baron Albert d'Huartlaan te Kraainem, beide van de hand van dezelfde architect. Kubusvormige volumes, vrijstaande ééngezinswoningen onder zadeldaken, overhoekse baksteenfries, de huizen zijn erg gelijkend maar verschillen in bepaalde details.

• CALUWAERTS Roger. 1986: Van straten en pleinen (vervolg), Het Anker 5.4, 9.
  • VANNIEUWENHUYZE Karen. 2010: De naoorlogse architect Robert Schuiten en zijn omgang met de ruimte, Onuitgegeven Masterproef, Gent, 24, 69.

Auteurs: Thomas, Hans