Jan Baptist Overloopstraat

Beschrijving

In zuidoostelijke richting lopende straat die de noordoostelijke zijde van de Oppemdries afboordt, en van aan de Kam (zie Beekstraat 172) tot vlak aan de Mechelsesteenweg (in feite de Raymond Hernalsteen) loopt. Genoemd naar Joannes Baptist Overloop, soldaat gesneuveld in 1914 in Stuivekenskerke. Oorspronkelijk liep ze slechts tot aan de Cafmeyerstraat. Licht golvend verloop met enkele vrijstaande woningen. Opvallende aanwezigheid van de hoeve de Kam op de hoek met de Beekstraat, wat verder zuidoostelijk een langgestrekte hoeve (zie nummer 12) en de vroeg 20ste-eeuwse "Villa de mon desir" (zie nummer 24-26).

Nummer 38 is een langgestrekt hoevetje sterk verbouwd met vroeg-20ste-eeuws woonhuis met zadel/mansardedak. Met schijnvoegen gecementeerd.

• CALUWAERTS Roger. 1985: Van straten en pleinen (vervolg), Het Anker 4.4, 10.

Auteurs: Thomas, Hans