Diepstraat

Beschrijving

Oude holle weg (vandaar Diepstraat) die in het noordwesten Stokkel (via de Potaardestraat) met Tervuren in het zuidoosten verbond (via de Hertogenweg). Werd vroeger ook Vuerestraat genoemd. Enkel het gedeelte tussen de Mechelsesteenweg en de Bremlaan is nu nog Diepstraat. Licht gebogen verloop, nu nog deels onverharde holle weg. Verspreide rij- en villabebouwing.

Nummer 23 bezit nog een goed bewaarde serre.

Nummer 65 is de woning Van Hasselt, een ontwerp van Robert Schuiten, van 1977. Baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen), met twee enigszins gelijkende villa's gelegen aan een pleintje ingebed in het groen.

• CALUWAERTS Roger. 1983: Van straten en pleinen (vervolg), Het Anker 2.1, 12.
  • CULOT Maurice, STRAUVEN Francis, LAMY Dominique. 2002: Robert Schuiten, Architecte et peintre, Brussel, 63.

Auteurs: Thomas, Hans