Stationsstraat

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen de het centrum van Testelt en het station, vertrekkende aan de kerk. Rechtlijnig verloop, rijbebouwing en vrijstaande woningen.

Nummer 2 is een hoekpand vlak ten noorden van de kerktoren gelegen, afgeschuinde hoektravee, oorspronkelijk café. Drie + één + drie traveeën en twee bouwlagen. De hoektravee wordt bekroond door een trapgeveltje, gevelsteen met inscriptie "1904, "33" en monogram.

De neoclassicistisch getinte woning nummer 3 werd in 1907 geregistreerd, met "vergroting van voortgebouw" in 1911, op naam van Cuypers, Reneé, gemeentesecretaris.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Scherpenheuvel-Zichem, Afdeling 4, Testelt, 1907/15, 1911/14.

Auteurs: Thomas, Hans