Sint-Gertrudis

Beschrijving

Oost-west georiënteerde dreef die de Eigenbrakelse Steenweg verbindt met de Chaussée de Bruxelles (het verlengde van de Waterloose Steenweg op het grondgebied van Waterloo). Op het grondgebied van Waterloo Drève du Garde en de Drève des Dix Mètres. Loopt volledig door landelijk gebied. Enkel de Sint-Gertrudishoeve (nummer 1) ligt er langs.

De dreef werd aangelegd op een van de wegen die de Generale Maatschappij van België bij de verkoop van delen van het Zoniënwoud oplegde aan kopers om toegang tot andere percelen te geven. Deze dreef vertrok aan de Sint-Gertrudiskapel aan de huidige Eigenbrakelse Steenweg.

• GERKE L. 1997: Le triage Sainte-Gertrude et ses charbonniers, Ucclensia 168, 27-29.

Auteurs: Van Herck, Karina