Roodborstjeslaan

Beschrijving

De Roodborstjeslaan maakt deel uit van de vanaf de jaren 1970 aangelegde verkaveling rond de Toekomstlaan in het noorden van de gemeente, op voormalige landbouwgronden van de Boesdaalhoeve. De wijk is uitsluitende bebouwd met vrijstaande villa's, waaronder een aantal met interessante hedendaagse architectuur. In de Roodborstjeslaan bevindt zich op nummer 10 een aan het werk van Tadao Ando refererende woning, ontworpen door het in Brussel gevestigde architectuurbureau van Joël Claisse.

• Gemeentearchief Sint-Genesius-Rode, Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, bouwaanvraag 07.06.1996 / 199683.

Auteurs: Van Herck, Karina