Champellaan

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen de Zoniënwoudlaan en de Bevrijdingslaan, aangelegd in de jaren 1950 en volledig bebouwd met vrijstaande woningen. In de Champellaan bevinden zich een aantal typische modernistische woningen uit de jaren 1960, zoals de in 1961 gekadastreerde witte bungalow op nummer 9, en de Villa Colinet van het in Sint-Genesius-Rode woonachtige architectenkoppel Jean-Pierre Blondel en Odette Filippone. Recent werd op nummer 30 door de Brusselse architect Olivier Bastin de woning Malice gebouwd, deels opgetrokken in houtskeletbouw en bekleed met hout en donkergrijze leien (bouwaanvraag goedgekeurd in 2000).

• Gemeentearchief Sint-Genesius-Rode, Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, bouwaanvragen 28.06.2000 / 200063 (nummer 30).
  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Sint-Genesius-Rode, Sectie F, 1961/57 (nummer 9).

Auteurs: Van Herck, Karina