Wieltjes

Beschrijving

Oude straat; zijstraat van de Steenweg op Merksplas, loopt ten noorden van het kanaal in noordwestelijke richting naar Beerse; landelijke omgeving met sporadisch (sterk) aangepaste en verbouwde hoeven, sommige met oude inplanting of kern, zie de nummers 1, 3, 4, 6,...

Op grensgebied (met Beerse) langs kanaal recente bedrijfsgebouwen met nog enkele sporen van voormalige steenbakkerij "Ceulemans-De Roover" namelijk voormalige directeurswoning, oude muurpartij, schoorsteen en twee treinwagons.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle