Robert Dansaertlaan

Beschrijving

Drukke verbindingsweg aangelegd begin 20ste eeuw (nog niet aanwezig op de topografische kaart uit 1891 en wel op de topografische kaart van 1924) ten zuiden van de spoorlijn en lopend van aan de grens met Sint-Agatha-Berchem in westelijkste richting tot aan de Savioparochie op de Stationsstraat in Dilbeek met veelal lintbebouwing voornamelijk van na de Tweede Wereldoorlog. Toch al voorbeelden uit het interbellum zoals nummers 12 en 14, beide ingetekend op het kadaster in 1928.

Straat genoemd naar Robert Dansaert (°1876) die de gronden langs de laan bezat en oprichter was van het vennootschap dat de paardenkoersen van Dilbeek organiseerde tussen 1907 en 1957. Hij had een landhuis nabij het station van Dilbeek (Stationsstraat).

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling IV (Groot-Bijgaarden), 1928/20 (Robert Dansaertlaan nummers 12 en 14).
  • ANDRIES G. (redactie) 2010: De buurt in beeld. Graven in het geheugen van de tijd, Groot-Bijgaarden, 14-15.

Auteurs: Verwinnen, Katrien