Oude Bruggeweg

Beschrijving

Volgt het oorspronkelijk tracé van de Bruggestraat, lopend met een gebogen tracé achter de huizen Bruggestraat nummers 40-72. Lang een onbebouwde straat gebleven. Dit gedeelte van de straat raakte in onbruik toen het huidige rechte tracé van de Bruggestraat in 1885 werd aangelegd.

De huidige bebouwing bestaat aan de westzijde van de straat uit garages en tuinen die horen bij de panden in de Bruggestraat. Aan de oostzijde van de straat aanwezigheid van eenvoudige kleinschalige panden. Nummers 4-6 een samenstel van twee breedhuizen van telkens twee traveeën en één en een halve bouwlaag onder een pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw voorzien van een cementering, bij nummer 6 meer uitgewerkt en behouden muuropeningen. Bij nummer 4, meer verbouwd onder meer door toevoeging van een dakkapel en aangepaste muuropeningen.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie