Kapellestraat

Beschrijving

Korte, licht bochtige weg in de dorpskern van Loppem, vertrekkend vanaf de Steenbrugsestraat en doodlopend op de spoorweg Brugge-Kortrijk (sedert 1846). Staat op de Atlas der Buurtwegen (1845) aangeduid als voetweg n° 12, "Sentier de Lophem au chemin dit Ouden Yperweg".

Naamgeving omwille van de aanwezigheid, sedert 1846 van een kapel gewijd aan Sint-Martinus.

Woonstraat horend bij een verkaveling uit de jaren 1950 bestaande uit rijhuizen en koppelwoningen. Ter hoogte van nummers 25-27 een lage koppelwoning van circa 1900 in bruine, verankerde baksteen en met gedeeltelijk gewijzigde muuropeningen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien