Bafferstraat

Beschrijving

Landelijke straat vanaf de grens met Vladslo (Diksmuide) tot aan de Debruynehoek. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) aangeduid als "chemin nr. 10, chemin d'exploitation du Cabaret In den Voerman au Territoire de Vladsloo" of de "Buffelstraet". Eerste vermelding van "Baffelstraet" in een advertentie van 1841: "te Bovekerke in de dreven van de Baffelstraet nae het kasteel Ter Heyden". Loopt verder in de Baffelstraat op grondgebied Vladslo (Diksmuide).

Anno 2009 landelijke straat leidend naar het domein en het bos rond het kasteel "Ter Heyden" (Vladslo, Diksmuide).

• DE FLOU K., Woordenboek der Toponymie van westelijk Vlaanderen, Vlaamsch Artesië, het Land van den Hoek, de graafschappen Guînes en Boulogne, en een gedeelte van het graafschap Ponthieu, deel 1, Brugge, 1914, kolom 443.

Auteurs: Vanneste, Pol