Rodenbachstraat

Beschrijving

Korte doodlopende straat die oostwaarts loopt vanaf de Consciencestraat. Woonwijk "Heuvelhof". Ten westen van de dorpskern worden in 1976 32 sociale woningen opgetrokken om de toenemende ontvolking van het dorp te stoppen. Genoemd naar de Roeselaarse dichter Albrecht Rodenbach (1856-1880): dichter, schrijver en politiek activist gekend voor zijn Vlaams-nationalistische strijdliederen, na zijn dood uitgedragen als icoon van de Vlaamse beweging.

Voornamelijk woonfunctie. Sociale woningbouw van onder meer tweelaagse tweewoonsten onder zadeldak en éénlaagse woningen onder plat dak.

• VAN ACKER L., VERVENNE A. en CALLEWAERT A., Geschiedenis van Koolskamp, Koolskamp, 1996, p. 302.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin