Kadasterstraat

Beschrijving

Ten westen aan de spoorweg grenzende straat, tussen Zandstraat en Steenweg op Gierle. Voorheen zogenaamd "Sigarenpad" naar de sigarenfabriek Meeuwese die hier gevestigd was. De huidige naamgeving dateert van 11/6/1910. Eenzijdige bebouwing met arbeidershuizen opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw.

• DE KOK H., Gids voor het oude Turnhout en omgeving,Dl. 1, Stad Turnhout, Antwerpen, 1980, p. 233.
  • DE KOK H., Het Turnhout van toen, p. 120-121.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle