Mosscherambachtstraat

Beschrijving

Westelijke zijstraat van de Izegemsestraat, na kort verhard tracé verder lopend als landwegel tot op de Ysselmeersstraat. Op de Ferrariskaart (1770-1778) weergegeven als een onbebouwde landwegel. Wordt op de Atlas der Buurtwegen (1846) aangeduid als "Thielschen botervoetweg", omschreven als "Sentier des Maisons dites: Kerkhuizen à la ferme Vanneste". Wordt op een gemeentelijk kaartje in de publicatie "Dit is West-Vlaanderen" (1960) nog aangeduid als aardeweg.

Thans met bebouwing in het meest oostelijke straatdeel, alleenstaande woningen uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Nummer 2 met serreteelt.

• DENDOOVEN L., Dit is West-Vlaanderen. Steden, gemeenten, bevolking, 1960, p. 74.

Auteurs: Santy, Pieter; Boone, Benjamin