Draaiboomstraat

Beschrijving

Zuidelijke zijstraat van de Otterstraat. Getrokken ter plaatse van een oude poort de zogenaamde "Van Gorpspoort". De straatnaam wijst vermoedelijk op de aanwezigheid van een vroegere draaiboom, die het vee van de beteelde velden moest weghouden.

• DE KOK H., Gids Gids voor het oude Turnhout en omgeving, Dl. 1, Stad Turnhout, Antwerpen, 1980, p. 187.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle