Dokter Haekstraat

Beschrijving

Hoofdbaan van Grembergen, onderdeel van de Steenweg van Dendermonde naar Sint-Niklaas, eertijds gekend als "Dorpsstraat". Gelegen tussen Grootzand, Smidsestraat en Hamsesteenweg. Centrumstraat met groepering van de belangrijkste gebouwen in de gemeente zoals de parochiekerk Sint-Margriet, het klooster van de zusters Kindsheid Jesu (thans afgebroken), het "Hof ter Geesten" en tal van grote burgerwoningen. Ook het huidige gemeentehuis is ingeplant in deze straat (nummer 33). Gebouw naar ontwerp van architect Louis Van Wiele van 1961-1963, ter vervanging van het in 1960 gesloopte gemeentehuis van 1841-1842 dat schuin tegenover de parochiekerk en rechts van de vroegere herberg "de Croone" (nummer 15) stond.