Koebosstraat

Beschrijving

Halfcirkelvormige straat tussen de Zandstraat en de Heir- en Hoofdstraat. Vroeger gekend als de "Bookmolenstraete" (zie Poppkaart van circa 1860), verwijzende naar de minstens tot de 18de eeuw opklimmende "Bockmeulen". Reeds verdwenen op het Primitief Plan van 1816. Op kruispunt met Heir- en Zandstraat, vroeger met minstens tot de 18de eeuw opklimmende Sint-Rochuskapel die in de loop van de 20ste eeuw afgebroken werd.

• Appelse parochieverhalen. Fragmenten uit ons rijk verleden, Dendermonde, 2007, p. 105.
  • STROOBANTS A., Gemalen en geplet. Molens en maalderijen te Dendermonde in de 19de en 20ste eeuw, Dendermonde, 2005, p. 36.