Hendrik Consciencelaan

Beschrijving

Jonge verbindingsstraat ten westen van het gemeentecentrum, aangelegd circa 1938 en parallel lopend met de Koningin Astridlaan. Gronden horende tot het domein van het kasteel "Henri Libbrecht" van de Moerstraat en volgens kadasterarchief verkaveld door de "Société Immobilière Bernheim" en verkocht aan particulieren.

Behouden interbellumarchitectuur, bijvoorbeeld nummer 9 en 11 naar ontwerp van de Wetterse architect Joseph Lycke (zie gevelsteen). Alsook de gebouwen van de Kindertuin van het voormalige Rijksonderwijs, ingehuldigd in 1950 (nummer 7).