Weidestraat

Beschrijving

Bij K.B. van 11.01.1934 getrokken als korte verbindingsstraat tussen de Nerviërsstraat en de Jean-Baptiste Van Monsstraat.

Basisbebouwing van het doorsneetype, overwegend met kleinschalig karakter en volgens de bouwvergunningen opgetrokken in de jaren 1935-1938, zie de reeks gespiegelde opstanden nummers 11-19 (1936). Meer modernistisch getint en te onderscheiden in het straatbeeld door hun algemeen voorkomen en/of hun nog behouden karakteristiek schrijnwerk zijn nummer 8 (1938) - op het ontwerp figurerend met een garage in plaats van een benedenvenster - en nummer 9 (1935).

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, doss. 96694, 96695 en 96641 (bouwverg. 21.04.1936); doss. 97275 (bouwverg. 27.10.1936); doss. 98867 (bouwverg. 30.03.1938).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie