Veldsprietstraat

Beschrijving

Korte straat met T-vormig tracé tussen de Vrijgeweidstraat en de Vijfwegenstraat en de gemeentegrens met Ruddervoorde (Oostkamp). Vroegere benamingen zijn "Zeepstraat" en "Kleine Veldstraat". Huidige naamgeving is afgeleid van een lokale herbergnaam (nu verdwenen). Op de Ferrariskaart (1770-1778) is de straat nog niet opgetekend, het gebied is ingenomen door de zuidelijke grens van het zogenaamde "Belle Bosch". Voor het eerst weergegeven in de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) met parallelle kleinschalige bebouwing.

• LAMS L. in samenwerking met VANDEWIELE A., Zwevezele, in HOLLEVOET F., Als straten gaan... praten, Tielt, 2005, p. 310.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie