Beerweg

Beschrijving

Doodlopende straat beginnend bij de Ruiseledesteenweg. De straatnaam verwijst naar de voormalige herberg "De Beer" die hier gelegen was. De naam wordt vermeld in de Atlas der Buurtwegen van 1843 en was gekend onder de naam "Beerstraetje". Vanaf 1970 officiële benaming van de straat. De naam verwijst ook naar Maria-Agnes De Beer gehuwd met Pieter Adornes die in de 17de eeuw het nabijgelegen kasteel Poelvoorde bewoonde.

Het begin van de straat wordt gedomineerd door de hoekpanden bij de Ruiseledesteenweg en Balgerhoekstraat. De straat eindigt bij een hoeve met grondig verbouwde losse bestanddelen.

• LAMS L., Wingene, in HOLLEVOET F., Als straten gaan ... praten, Tielt, 2005, p. 280.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie