Koningsstraat

Beschrijving

Landschappelijk fraaie kasseiweg van ongeveer 700 meter lengte als onderdeel van een onbebouwd wegtracé tussen de Broekstraat en de Molenstraat in het zuidelijk deel van Overmere (eerste en laatste stuk van het wegdek geasfalteerd). Licht kronkelende landelijke weg op "het meulen veldt" aangegeven op de figuratieve kaart van de parochie Overmere van 1726 door P. Benthuys als "de coningh Straete" en op de Ferrariskaart (1771-1778).

De kasseiweg is afgeboord met natuurstenen boordstenen en bezit een typisch wegprofiel met grasbermen en langsgracht, beperkt plaatselijk afgeboord met knotwilgen.

De kasseiweg maakt ten tijde van de inventarisatie deel uit van het parcours van de wielerklassieker Omloop Het Volk.

• Rijksarchief Gent, Kaarten en plans, nr. 490.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena