Heikantstraat

Beschrijving

Noordelijke zijstraat van de Dendermondse Steenweg in het noordoosten van Overmere, voorheen "Boschstraat" geheten (zie kaart van Overmere van 1726). Gelegen in het gelijknamig oud gehucht binnen het grensgebied met Zele, verwijderd van de dorpskern. Op de Ferrariskaart (1771-1778) aangeduid met de benaming gehucht "De Bosch straete", vertoonde de straat toen al veel bebouwing. De landelijke straat leidt naar de Heikant, een westelijke buitenwijk van Zele.

Tussen de nu overwegend jonge sterk aangegroeide losse bebouwing zijn de resten van oude hoevebouw sterk afgenomen.

• Rijksarchief Gent, Kaarten en plans, nr. 490.
  • STUER G., Toen Heikantstraat nog “Boschstraat” was, Heemkundige Kring Overmere, XIV, 2, 1996, p. 38-71.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena