Veldstraat

Beschrijving

Oude straat ten noordoosten van de dorpskom (gehucht Veld) leidend naar het Hofeinde op Vosselaar waar de gemeenschappelijke pastorie stond. Enkele oudere hoeven en nieuwbouw.

Tussen kanaal en Veldstraat, huisvestingsproject van 92 woningen, 1971, naar ontwerp van architect P. Neefs (Gammer-, Huffelen-, Paddesteen-, Veerpont- en Zandstraat).

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet