Bosdreef

Beschrijving

Straatje in het uiterste zuiden van Harelbeke, meer bepaald in het gehucht Stasegem. De straat vertrekt vanuit Stasegemdorp en loopt door tot aan het Kanaalbos, langs het kanaal Kortrijk-Bossuyt. De straatnaam verwijst dan ook naar dat bos. Doodlopende straat met geasfalteerd wegdek. Enerzijds met ouder, recht verloop bebouwd met voornamelijk begin 20ste-eeuwse, kleine woonhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen, uitgezonderd nummers 16, 18 en 20 die mogelijk teruggaan tot 19de-eeuwse volumes; lage woningen onder mansardedaken met gewijzigde openingen en vernieuwd houtwerk. Nummer 3 van 1933 getypeerd door decoratief baksteenmetselwerk, vensteropeningen met afgeschuinde bovenhoeken en een betonnen luifel boven de voordeur. Het tweede deel van de straat vertoont een grillig verloop en maakt deel uit van een nieuwe verkaveling van 22/08/1979 die aansluit bij de Kuipersstraat.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1933/78.
  • Straatnamen Harelbeke van a tot z, Harelbeke, 2002, p. 9.