Hoogstraat

Beschrijving

Voorheen zogenaamd Dorpsstraat. Verbindingsstraat Kerkstraat-Heidijk; samen met deze behorend tot de oude dorpskern.

Typische bebouwing met enkele oudere hoeven, dorpshuizen, een school; ter hoogte van nummer 29, voormalige diamantslijperij: bakstenen gebouw waarin rechthoekige muuropeningen met betonnen latei en metalen vensterroeden, opklimmend tot het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet