Weststraat

Beschrijving

Rechte straat die over het Grote Bassin in westelijke richting loopt tot aan de Westlaan. Straatbeeld bepaald door rijwoningen met bakstenen lijstgevel (dakkapel in puntgevel bij nummer 5, nummer 51 van 1950 en nummer 53) en twee bouwlagen onder pannen zadeldak uit het interbellum en van na de Tweede Wereldoorlog. Nummer 47-49 uit de jaren 1950 met invloeden van de Anglo-Normandische stijl door pseudo-vakwerk en opvallende schoorsteentravee uitlopend op geprofileerde tuitgevel met bootreliëf. Ter hoogte van nummer 57 tot 67 springt de rooilijn wat in voor de huizen met voortuintje.

• Stadsarchief Roeselare, 20/1950.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol