Offelken

Beschrijving

Vermeld in 1174. In 1229 wordt Lambert van Offelken als heer vermeld; hij houdt het goed in leen van Cummanus van Heer, die het zelf in leen heeft van de graaf van Loon. De kapel was een kwartkapel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, bediend door een rector.

Offelken is steeds een kleine gemeenschap geweest; in 1762 telde men vijf huizen. Na 1950 ontstonden er in de buurt nieuwe woonwijken.

• PAQUAY J., Les paroisses de l'ancien concile de Tongres y compris les conciles de Hasselt et Villers-Levêque démembrés du même concile, (Bulletin de la Société d'Art et d'Histoire du Diocèse de Liège, 18, 1909, p.84-85).
  • THYS C., Le Chapitre de Notre-Dame à Tongres, III, Antwerpen, 1889, p.378-388.
  • ULRIX E. & PAQUAY J., Glossaire toponymique de la ville de Tongres et de sa franchise, (Bulletin de la Société scientifique et littéraire du Limbourg, 25, 1907, p.273-367).