Meerbeke

Beschrijving

Vrij grote gemeente van 643 hectare met 2.622 inwoners, doorsneden door de banen Ninove-Halle lopend door de dorpskom en Ninove-Brussel ten noorden. Gelegen in een heuvelachtig landschap. Ten noordoosten, begrensd door de Wolfputbeek of Molenbeek en ten oosten door de Berchemosbeek. Fraai beboomd landschap in de gehuchten Stenen Brug en Roesbeek gelegen tussen de Hallebaan Zuid en de Brusselbaan, nabij * het Neigembos. Homogeen dorpsgezicht langs de Hallebaan Noord tussen de Sint-Pietersstraat en Hemrelijk. Verder heterogene bebouwing: hoevetjes uit de 19de eeuw en nieuwe bouw.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle