Germain Hoetstraat

Beschrijving

Van Koornstraat naar Mandellaan. Genoemd naar de eigenaar van de grond waardoor de straat getrokken werd. Korte verbindingsstraat met recht tracé. Talrijke arbeiderswoningen, van twee traveeën en twee bouwlagen, voornamelijk uit het interbellum tot de jaren 1950. Voornamelijk woningen uit wederopbouwperiode, onder meer nummer 30 enkelhuis met puntgevel, rode baksteenbouw verfraaid met gele baksteen. Nummer 21 vermeldenswaardig als dieperin gelegen "voorlopige woning" van één bouwlaag en drie traveeën van 1922 naar ontwerp van C. Vanneste (Roeselare) die het in 1956 van een nieuw parement voorzag.

• Stadsarchief Roeselare, 74/1922, 226/1956.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol