Erondegem

Beschrijving

Middelgroot dorp van 317 hectare en 1.693 inwoners, gelegen in een heuvelachtig landschap, doorkruist door de Gentse Steenweg. Voorheen, samen met Ottergem, eigendom van de heren van Erpe tot 1664.

Gemeente met aangroeiende bevolking, woongebied voor pendelaars. Nieuwe bouw ten oosten langs de Zandstraat en op de gehuchten "Erondegem Cauter" en " 't Cauter", laatst genoemde met recente sociale woonwijk, ontsloten door de Nieuwstraat, verbinding tussen de Hoogstraat, de Gentse Steenweg en de Zandstraat. Ten noordwesten, eveneens nieuwe bouw op het gehucht " 't Hemelsveld".

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle