Blinde-Rodenbachstraat

Beschrijving

Van de Rumbeeksesteenweg naar de wijk "Vijfwegen"; genoemd naar Alexander Rodenbach, stichter van de gelijknamige brouwerij en burgemeester van Rumbeke van 1844 tot 1869. Tot 1914 Blasiusstraat, nadien Alexander Rodenbachstraat en huidige naam sinds 1977. Voormalige vestigingsplaats van de weverij "Lainière des Flandres", in 1912 gesticht door A. Van de Moortele en later overgenomen door de heren Cambier en Vandenhende. Nu volledig verdwenen, uitgezonderd enkele magazijnen die nu deels eigendom zijn van "Onze Kinderen". Ook de voormalige directeurswoning bleef bewaard (nummer 17).

• Roeselare, het Manchester van Vlaanderen, tentoonstelling rond de textielgeschiedenis van Roeselare, 1997, p. 99.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol