Putte

Beschrijving

Zuidoostelijke gemeente van het kanton Heist-op-den-Berg; ten zuiden van Berlaar en Koningshooikt (Lier), ten oosten van Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) en Bonheiden, ten noorden van Rijmenam (Bonheiden) en Keerbergen (provincie Brabant), ten westen van Heist-op-den-Berg en haar deelgemeenten Itegem (ten noorden) en Schriek (ten zuiden). Sinds de fusie van 1977 samengesteld uit de gemeenten Putte (ten noordwesten) en Beerzel (ten noordoosten) en de gehuchten Peulis (ten zuidwesten) en Grasheide (ten zuidoosten). Overgangsgebied tussen de Zuiderkempen met traditionele landbouw (Beerzel) en de Mechelse groentestreek met tuinbouw (Peulis). Totale oppervlakte van 3.495 hectare 69 a 7 centiare en 15.046 inwoners (1/1/1997).

Auteurs: Steyaert, Rita