Blauwhofdreef

Beschrijving

In aansluiting met de Nieuwstraat rond 1950 aangepast wegtracé voor een nieuwe verkeersverbinding tussen de noordelijk afgelegen wijk Donk en Berlare-dorp. Deels teruggaand op rechte dreef genaamd "Hof Dreve" binnen de wijk Bareldonk die van het "Blauwhof" noordwaarts leidde naar de Bareldonkkapel. Naast de afgesneden bocht van het oude wegtracé plaatste de gemeente Berlare in 2001 het bronzen beeld "Ikaros" van kunstenaar Paul Van Gysegem, afkomstig van Berlare.

• Rijksarchief Beveren, Oud gemeentelijk Archief Berlare, nr. 331-333; 29ste wijk.
  • DE BRUYNE L., Nieuwe straat door ’t Broeck naar de Donck, Zou ons dorp er anders hebben uitgezien?, Heem- en Oudheidkundige Kring Berlare, XXIV, 2, 2006, p. 39.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena