Kamershoek

Beschrijving

Binnen de gelijknamige oude wijk naast het Broek gelegen in de noordoostelijke uithoek van de gemeente. Grensstraat met de gemeente Zele, van Schuitje noordoostwaarts leidend tot de Gentsesteenweg (Zele).

In de as tegenover Meerskant (Zele) naast nummer 45 ingeplante kleine eenvoudige wegkapel toegewijd aan de Heilige Cornelius. Naar verluidt een omstreeks 1980 herbouwd kapelletje dat volgens kadastergegevens van 1881 minstens 10 jaar eerder was opgericht.

Op de hoek van de Ridderstraat staande conische hardstenen (kilometer?)paal met vooraan het omcirkelde cijfer 5.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena