Klein-Bijgaardenstraat

Beschrijving

De benaming werd ontleend aan de hier gelegen, gelijknamige benedictinessenpriorij waarvoor onder impuls van Godfried van Leuven de nodige gronden werden verworven in de jaren 1250. Tijdens de Franse Revolutie (24 november 1796) werden de kloosterzusters verdreven. In 1866 werd op de fundamenten van de priorij het zogenaamde "Kasteel Wittouck" gebouwd (nummer 27A), thans in gebruik als rusthuis voor de paters van Scheut.

• DULLEKENS L., PATERNOSTER A., en VANDENBOSCH A., Ruisbroek, wegen en straten, in Lewe, jaargang 18, nummers 3-4, 1999, p. 40.
  • VAN MIEGHEM A., Sint-Pieters-Leeuw, in De Toerist, jaargang 58, nummer 18, 14 september 1978, p. 1245.