Kerkplein

Beschrijving

Rechthoekig plein met centraal grasplantsoen, ten oosten gedomineerd door Sint-Eligiuskerk; achtzijdige kerkhofaanleg (zie Atlas de Buurtwegen) nog te herkennen in kerkomtrek met geasfalteerde parkings ten noorden en ten zuiden.

Doorsnee-dorpsbebouwing; breedhuizen van één à twee bouwlagen onder zadeldaken voornamelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw, veelal met vernieuwde parementen. Nummer 2, arbeidershuisjes van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witbeschilderde lijstgevel op gepikte plint; houten gootlijst. Voorts nieuwbouw.