Dendermondebaan

Beschrijving

Belangrijke historische invalsweg die de weg, thans de N 47, komende van Dendermonde via de Dokter Armand Rubbensstraat met het centrum van Zele verbindt. Lange straat, tot de tweede helft van de 19de eeuw hoofdzakelijk met kleinschalige bebouwing ter hoogte van de Zandberg. Eertijds ook vestigingsplaats van de inmiddels verdwenen brouwerij "Het Anker" (zie nummer 15), de “Rosseelsmolen” (zie nummer 88) en de "Zandbergmolen" (zie straatinleiding Zandberg en Dr. Victor Van Cauterenstraat). Heden zeer diverse bebouwing met een groot aantal interbellum woningen met kleine voortuintjes, zowel in modernistisch getinte alsook in traditionele stijl, waarvan merendeel ontworpen door de Zeelse architect Adolf Keppens.