Wandellaan

Beschrijving

Centrale weg in residentiële wijk, grotendeels op het tracé van een vroegere dreef behorend tot het kasteeldomein. Naamgeving na aanleg van de wijk in 1974, als verwijzing naar het K.S.A.-verleden van het kasteel Hernieuwenburg (zie Rijksweg).

Bebouwd met losstaande eengezinswoningen in tuin, voornamelijk uit de jaren 1970-1980.

Nummer 14, woning uit 1976 naar ontwerp van architect Paul Soetaert uit Hansbeke. Opgetrokken uit diverse materialen, onder meer beton en hout; grote vensterpartijen en plat dak. Uitspringende hangende gevelvlakken (waaraan onder meer ketting bevestigd) boven aangelegde vijvers.

• Gemeentearchief Wielsbeke, 871.1: Bouwmachtigingen, Wielsbeke, 1976/6.
  • DELANGE M. 2005: Wielsbeke, in: HOLLEVOET F., Als straten gaan praten..., Tielt, 277.