Wingene Steenweg

Beschrijving

Vanouds een belangrijke verbindingsweg naar Wingene. Drukke straat beginnend bij de Parkstraat en eindigend bij de Reigerlostraat. Loopt doorheen de stationswijk van Beernem. De straatnaam verwijst naar de richting van de straat. Naast de dominerende woonfunctie ook aanwezigheid van commerciële functie. Het heterogene straatbeeld is fasegewijs tot stand gekomen. De oudste bebouwing staat weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1830. Weinig overgebleven van de oorspronkelijke bebouwing door nieuwbouwprojecten.

• RYSERHOVE A., Beernem, een heemkundige studie, 1979, p. 99-100.

Auteurs: Gilté, Stefanie