Zandweg naar Aartrijke

Beschrijving

De Zandweg naar Aartrijke is een onverharde weg die de Eernegemweg met de Aartrijksesteenweg verbindt. De weg loopt door het noordelijke gedeelte van het "Vloethemveld", een historisch heidegebied dat sinds de 13de eeuw werd ontgonnen. Het Vloethemveld bestaat uit een geheel van gedeeltelijk open bos waarrond een halfopen landschap ligt met weilanden, verspreid over grondgebied van Snellegem en Zedelgem. Het geheel is beschermd als landschap bij M.B. van 9 juni 1995. Er liggen twee verspreide hoeves langs de Zandweg, allebei opgenomen in het beschermde landschap, zie nummer 2.

• Ruimtelijke Ordening West-Vlaanderen, Cel Onroerend Erfgoed, dossier DW000616.