Molenstraat

Beschrijving

Verbinding Trapstraat-Meerlaan. Bebouwing getypeerd door aaneengesloten arbeidershuizen met twee of twee en een halve bouwlaag en twee of drie traveeën, onder zadeldaken, uit eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw. Rechthoekige en getoogde muuropeningen. Zuidoostelijke wand: nummer 4-10: homogene bakstenen arbeidershuizen uit eind 19de tot begin 20ste eeuw. Noordwestelijke wand: nummer 119 en nummer 27-39: gepleisterde en beschilderde baksteenbouw uit eind 19de eeuw, heden met diverse parementen. Nummer 25, 41, 43: vooruitspringend ten opzichte van de rooilijn. Eclectische burgerhuizen: nummer 12, 26 (baksteenbouw, uit eind 19de eeuw), nummer 23 (gele siergevelsteen, uit begin 20ste eeuw); art deco getinte huizen: nummer 53, 55; nieuwe bouw: nummer 45, 49.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle