Molenstraat

Beschrijving

Oud straattracé vertrekkend vanaf de rand van de dorpskern aan de Belselestraat naast het park van kasteel Ortegat. Oostwaarts leidend over het westelijk deel van de Heide tot bij de Heidekapel. Straatbenaming verwijzend naar de vele windmolens die hier vroeger boven op de Wase cuesta gestaan hebben. Volgens de Ferrariskaart (1771-1778) stonden toen langsheen het traject van de Molenstraat vier windmolens en waren er nog een zevental gegroepeerd in het Heidegebied ten oosten voorbij de Heidekapel.