Reginald Warnefordstraat

Beschrijving

Vrij smalle straat met overwegend rechtlijnig verloop en aaneengesloten bebouwing voornamelijk uit tweede helft 19de eeuw. In het achterste gedeelte, ruime neoclassicistische burgerhuizen naast bak- en natuurstenen lijstgevels met neotraditionele inslag (nummer 102-114). Voorts vooral verscheidene in eenheidsbebouwing opgetrokken reeksen van arbeidershuizen van twee traveeën en twee of twee en een halve bouwlaag in repeterend schema voorzien van witbepleisterde lijstgevels uit derde-vierde kwart 19de eeuw (nummer 42-58). Tussen vernieuwde gevels en recentere rijhuizen komen ook nog typische producten voor van architect Ern. Snoeck, namelijk nummer 55, zijn woonhuis nummer 65 en nummer 118 "Papeterie St. Amand", fel gekleurde bakstenen gevels uit tweede kwart 20ste eeuw met gekleurde glas-in-loodramen in art-decostijl.

Auteurs: Verbeeck, Mieke