Kloosterstraat

Beschrijving

Lange, gebogen straat vertrekkend ter hoogte van de kerk in westelijke richting; aan zuidzijde inplanting van begraafplaats met Lourdesgrot (1928) en piëta (1929). Nummer 23. Klooster annex school uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Ter hoogte van de ingang van de begraafplaats is op het driehoekige grasveld een door hagen omzoomd en op eenvoudige bakstenen sokkel geplaatste, hardstenen gedenksteen opgericht met de namen van de gesneuvelden van beide wereldoorlogen, en vermelding "AVV/ VVK" (Alles voor Vlaanderen/ Vlaanderen voor Kristus) dat verwijst naar de Vlaamse beweging aan het front.