Kazernstraat

Beschrijving

Verbinding tussen de Van Aelbrouckstraat en de Trapstraat. Straatbeeld getypeerd door bescheiden huizen van het enkelhuistype van twee of twee en een halve bouwlaag onder zadeldaken, uit eind 19de eeuw. Oorspronkelijk gepleisterde en beschilderde baksteenbouw. Vernieuwde parementen (nummer 1, 3, 5, 9, 23, 24, 25, 33, 35, 36, 38, 39, 53); beraapte parementen (nummer 6, 8, 40), faïence-parementen (nummer 20, 22). Nummer 7: begane grond met neoclassicistisch getinte pui. Nummer 28: vooruitspringend tegenover de rooilijn. Nummer 30, 32, 34: eclectische huizen, baksteenbouw uit eind 19de tot begin 20ste eeuw. Nieuwe bouw: beide hoekpanden Kleine Nieuwstraat, zonder nummer, hoekpand Nieuwstraat, nummer 42, 44, 48 (hoek Sint-Annastraat), 51.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle