Golflaan

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen de Kortrijksesteenweg en de Latemstraat, aanvankelijk slechts sporadisch bebouwd, voornamelijk verkaveld vanaf de jaren 1920-30. Vermeldenswaard zijn enkele villa's uit de jaren 1930 onder meer nummer 30 vermoedelijk naar ontwerp van architect E. Magerman met typisch ogivaal dak en nummer 52 naar ontwerp van J. Lippens van 1936 met stro dak. Nummer 49, een klein landhuis in regionalistische hoevestijl dateert van circa 1920 en werd ontworpen door de kunstenaar E. Gevaert voor zijn timmerman.