Welvaartstraat

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen de parochie van het Onbevlekt Hart van Maria en Hemelshoek. In het begin gekasseid, doch ter hoogte van nummer 40 overgaand in betonbaan.

Eerst sterk aangepaste groepsbebouwing van circa 1920-1930 met gegroepeerde eengezinswoningen (mogelijk in functie van het militair domein tussen nummer 30 en 40). Verderop vrijstaande woningen van het rijhuis- of villatype, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw en de tweede helft van de 20ste eeuw. Enkele bewaarde dorpswoningen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Vervolgens landbouwgebied (veevoedergewassen en tuinbouw) met hoeven uit eind 19de eeuw en de 20ste eeuw, voornamelijk langgestrekte hoeven uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.