Huidevettersstraat

Beschrijving

Gelegen in het verlengde van de Rik Woutersstraat en pas geopend in 1881 met de bouw van de nieuwe Vleeshal, ingeplant op de oostelijke straatzijde. Overkant gedomineerd door de nieuwe bouw van het grootschalig winkelcentrum.

Overige bebouwing voornamelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw: doorsneelijstgevels van baksteen, beschilderd of bepleisterd; meestal drie bouwlagen en drie traveeën met rechthoekige of getoogde muuropeningen. Nummer 10: vensters in geriemde stucomlijsting en ijzeren balkonleuning op de bel-etage. Nummer 14-16: met houten uitstalramen. Nummer 15: afgekant hoekhuis verlevendigd door boogstenen en hoekblokken.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde